Container multifuncțional cu acoperiș plutitor elegant

Inspirați de nevoia clientului lor de spațiu de depozitare, arhitecții și designerii de la Constanza DomÍnguez C. și Plannea Arquitectura au reușit să creeze ceva cu adevărat folosind containere de transport reciclate. Proiectul a fost finalizat în 2019 în Chile și folosește două containere care sunt poziționate paralel unele cu altele, cu un decalaj de 6 metri între ele. Rezultatul este o casă de containere cu o întorsătură unică. Acestea servesc scopuri diferite, dar în cele din urmă întreaga structură ca întreg este definită de multă versatilitate și flexibilitate. Unul dintre containere găzduiește două dormitoare și o baie, în timp ce celălalt este un spațiu deschis mare, care poate fi utilizat pentru o varietate de scopuri diferite, inclusiv ca atelier, birou sau spațiu de adunare.

Modul în care sunt conectate cele două containere este printr-un acoperiș metalic mare care se extinde peste amândouă, creând o zonă protejată în centru care servește ca spațiu de tranziție. Acoperișul este așezat unghiular și acoperă ambele containere în întregime, fiind susținut de piloți metalici atașați la vârfurile containerelor și la sol. Zona deschisă din mijloc este din nou multifuncțională. Recipientele sunt prevăzute cu placări din lemn care adaugă căldură designului lor. Cel care găzduiește dormitoarele are, de asemenea, ferestre mari care încadrează priveliștile împrejurimilor și conectează zonele interioare cu lumea exterioară. Întregul proiect în ansamblu are un impact asupra mediului foarte scăzut. În plus față de utilizarea containerelor de expediere, proiectanții au încorporat și mobilier recuperat pentru paleți în spații, menținând astfel costurile mici și subliniind și mai mult natura ecologică a proiectului.