Reședință contemporană din Edgeland care dispare în pământ

Uneori, pentru a fi inovator și pentru a crea ceva unic, nu trebuie să mergeți prea departe de prezent sau trecut. Puteți veni cu idei spectaculoase revenind la origini și reinterpretând pur și simplu ceea ce a fost deja inventat. De exemplu, această reședință izbitoare are un design foarte neobișnuit. Dar, chiar dacă pare o creație modernă, este de fapt o reinterpretare a uneia dintre cele mai vechi tipologii de locuințe din acea zonă.

Reședința Edgeland este situată pe malul râului Colorafo și a fost proiectat și construit de Bercy Chen Studio. Este situat pe un amplasament industrial reabilitat și este o reinterpretare contemporană a casei de groapă a americanilor nativi. Inițial, o casă de groapă a fost scufundată și folosea calitățile naturale ale pământului în favoarea sa. Pământul acționa ca un scut și a oferit protecție termică și confort pe tot parcursul anului.

Această reședință a împrumutat caracteristica scufundată din designul original și a transformat restul într-un exemplu de arhitectură modernă. La fel ca și casele din groapă, Edgeland Residence folosește peisajul ca un scut. Are un acoperiș verde care îi oferă izolație și protecție împotriva elementelor. De asemenea, permite casei să se integreze perfect în peisaj și să dispară aproape.

Deoarece reședința este scufundată în pământ, pământul servește și ca izolație. Îi permite să rămână răcoros vara și cald iarna. Aceste elemente reprezintă o oportunitate excelentă pentru eficiență energetică maximă, mai ales atunci când sunt combinate cu sisteme de înaltă performanță.

În ceea ce privește structura propriu-zisă a casei, reședința din Edgeland este compusă din două pavilioane. Unul este cartierul de locuit, iar celălalt este volumul de dormit. Pentru a trece de la unul la altul trebuie să interacționați cu exteriorul.