Autonet Group Holding investește 30 de milioane de euro într-un nou centru de distribuție lângă Turda

Autonet Group Holding investește 30 de milioane de euro într-un nou centru de distribuție lângă Turda
Centrul de lângă Turda face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a infrastructurii logistice a grupului Autonet, care mai include încă două astfel de centre, în București și Budapesta. Obiectivul principal al acestui proiect este eficientizarea aprovizionării și distribuției marfii către clienții din regiunea Europei Centrale, fiecare dintre cele trei depozite fiind echipate cu module robotizate de stocare AutoStore. Mai mult, au fost finalizate planurile unui depozit și în Belgrad, pentru care au început demersurile de obținere a autorizațiilor.
“Condițiile speciale din ultimii doi ani au făcut ca lucrările să fie puțin decalate față de planul inițial, însă acum ne bucurăm că am reușit să începem construcția acestui nou centru de distribuție, care reprezintă o investiție de 30 de milioane de euro. Alături de depozitele din București și Budapesta, această nouă unitate face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare, al cărui valoare se ridică la 55 de milioane de euro”, a spus Cristian Matei, Director Operațional, Autonet Import România.
Noul centru de distribuție va fi amplasat pe un teren de 11 hectare și va avea o suprafață totală de 22.700 de mp și 49 de porți de încărcare/descărcare. Modulul automat AutoStore va conține 120.000 de cutii, sau unități de stocare, 70 de roboți și 20 stații de lucru. Adițional, depozitul va include și spațiu de depozitare pentru 12.000 de paleți.
În momentul în care va fi dat în folosință, centrul de distribuție de lângă Turda va deveni, alături de cele din Satu-Mare și București, unul dintre cele mai importante hub-uri logistice din România. Pentru partenerii Autonet Group Holding, acest lucru va însemna, în principal, distribuție mai rapidă și disponibilitate ridicată, pe lângă alte beneficii de ordin logistic.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/autonet-group-holding-investeste-30-de-milioane-de-euro-intr-un-nou-centru-de-distributie-langa-turda_542405.html