Casă din Anzi înfășurată într-un invelis de metal

Fiecare casă este construită în raport cu împrejurimile sale și cu impactul pe care îl are asupra peisajului. Acest lucru ridică un set de provocări unice în fiecare caz. Când a fost construită Casa Evans, accentul a fost pus pe crearea unui dialog lin între reședință și împrejurimi.

Casa a fost construită în 2014 de A4estudio, o firmă de arhitectură cu interese diverse care tratează fiecare proiect ca pe un proces intelectual în raport cu dinamica sa contemporană și impactul său asupra peisajului. Compania oferă, de asemenea, o atenție specială proiectelor durabile, acesta nefiind diferit.

Casa Evans este situată în Tunuyan, Mendoza, în Argentina. Este înconjurat de podgorii și de Munții Anzi. Acesta a fost conceput ca un volum compact, care se așează pe o structură de subsol, ridicându-se peste linia de vegetație, pentru a capta priveliști ale văii și munților.

Fațadele sunt acoperite cu foi metalice ruginite și acest lucru permite casei să stabilească un dialog cu peisajul, în special cu podgoriile care îl înconjoară. Nivelul subsolului a fost construit folosind pietre de râu locale.

Interiorul este înfășurat în lemn de diferite culori, formând modele aleatorii și un decor dinamic. Lemnul permite spațiilor interioare să se simtă calde și primitoare, oferind în același timp un indiciu subtil de frumusețe rustică în concordanță cu împrejurimile.

Ferestrele și deschiderile sunt axate pe vederi spre vest și est. Nivelul subsolului care se distinge prin fațada de piatră conține crama, precum și alte câteva spații. Pe deasupra sunt zonele sociale.

Bucătăria, sufrageria și spațiile de locuit împărtășesc un plan deschis. Acestea sunt proiectate cu mult lemn și folosind culori simple și pământii, cum ar fi maro, gri și bej. Simplitatea decorului interior este completată de priveliștile uimitoare ale munților Anzi și ale văii.

Dormitorul este un spațiu semi-privat care împărtășește caracteristici similare cu restul casei. Diferitele modele din lemn de pe pereți, podea și tavan îi conferă un aspect dinamic și unic, tonifiat de alte detalii simpliste, cum ar fi unitatea de perete încorporată neagră sau noptierele.

Nivelul superior se deschide spre o terasă și o piscină pentru copii. De aici sus, priveliștile sunt și mai impresionante, chiar copleșitoare.