Casă lungă și îngustă Warburg

Undeva, în Warburg, în Alberta, Canada, există o casă foarte frumoasă. Este o casă nouă concepută pentru a o înlocui pe cea veche. Construcția noii clădiri a fost finalizată în 2012. Casa se află pe o suprafață de 69,5 metri pătrați, pe o fermă canadiană din lemn. A fost proiectat de Jordan Allen și Ryan Trefz de la bioi, în colaborare cu Rob Marriott și VerdaTech.

Clienții au solicitat o casă simplă, care să fie, de asemenea, funcțională, eficientă, economică și, bineînțeles, frumoasă. Nu este ușor să puneți toate aceste elemente în același design. Clientul a mai avut o altă solicitare importantă. El a dorit ca această casă contemporană și eficientă din punct de vedere energetic să fie construită cu mai puțin de 100.000 de dolari. Arhitecții au reușit să facă tot posibilul. Au proiectat o casă situată la 200 mm deasupra solului, orientată spre sud și cu o pajiște spre est.

Forma casei este iconică și foarte simplă. De asemenea, are un aspect elegant și pur. În interiorul casei există un singur volum mare. Două cadre din oțel îl susțin, iar exteriorul său este drapat în foi de oțel ondulat negru. Casa are două intrări, una spre est și cealaltă spre vest. Este un sistem de ventilație simplu și inteligent, care permite, de asemenea, vederi atât ale răsăritului, cât și ale apusului. Partea de vest a casei este completată de o cabană de bușteni veche de un secol și utilizată pentru depozitare. La est, casa are o mică punte care duce la o mică pajiște. Este un refugiu frumos, simplu, dar frumos. {Găsit pe archdaily}.