Semnal puternic: CA Immo, al patrulea cel mai mare proprietar de birouri din România, analizează vânzarea întregului portofoliu, evaluat la 390 de milioane de euro

Semnal puternic: CA Immo, al patrulea cel mai mare proprietar de birouri din România, analizează vânzarea întregului portofoliu, evaluat la 390 de milioane de euro
Dezvoltatorul ia în calcul vânzarea a șapte proiecte de birouri: Bucharest Business Park (26.700 mp), Campus 6.1 (22.700 mp), cumpărată în 2018 cu 53 de milioane de euro de la Skanska, Europe House (16.400 mp), Opera Center I (11.900 mp), Opera Center II (3.500 mp), Orhideea Towers (36.300 mp) și Riverplace (47.000 mp). CA Immo este al patrulea proprietar de clădiri de birouri din România după ocupanții primelor trei locuri: Globalworth, AFI Europe și Immofinanz.
La începutul acestui an, CA Immo și-a făcut exitul de pe piața din Slovacia, acolo unde a vândut un proiect de birouri cu o suprafață închiriabilă de 25.000 de mp.
„Activitatea de vânzare continuă a activelor nestrategice combinată cu un impuls mai slab de închiriere ar urma să genereze pentru 2022 un FFO I (nr. – indicator care arată fluxul de numerar din operațiunile companiilor din imobiliare) sub ținta de 140 de milioane de euro, din perspectiva de astăzi. Această evoluție este în mare măsură determinată de incertitudinile și întârzierile continue de pe piețele de închiriere, în special în legătură cu agravarea recentă a pandemiei de COVID-19 pe piețele noastre principale. Impactul final al pandemiei și consecințele sale economice nu pot fi evaluate în mod concludent în lumina recentă a evoluţiilor negative, dar sunt urmărite în mod continuu de către CA Immo. În plus, Consiliul de Administrație și cel de Supraveghere al CA Immo au decis să înceapă evaluarea tuturor opțiunilor strategice pentru piața din România, inclusiv o potențială vânzare a întregului portofoliu”, se arată în rapotul companiei.
CA Immo are în România un portofoliu evaluat la 389,3 milioane de euro și o suprafață închiriabilă de aproape 165.00 de mp. Gradul de ocupare în clădirile deținute este de 93,5% pentru primele nouă luni din acest an, potrivit raportului financiar. Venitul anual din chirii este de aproape 30 de milioane de euro, iar randamentul este la 7,7%. Valoarea portofoliului s-a redus de cu două milioane de euro față de cifrele pentru perioada similară a anului trecut, iar gradul de ocupare a fost de apropae 95% în primele nouă lui din 2020.
Activ pe piețele din Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Cehia, România și Serbia, CA Immo a realizat în primele nouă luni chirii de 176 de milioane de euro, iar valoarea totală a portofoliului este de 4,8 miliarde de euro, din care piața locală are doar 8%.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/semnal-puternic-ca-immo-al-patrulea-cel-mai-mare-proprietar-de-birouri-din-romania-analizeaza-vanzarea-portofoliului-evaluat-la-390-de-milioane-de-euro_545443.html