Prețuri în creștere pentru apartamentele din București. Zonele unde prețurile au explodat într-un an

Prețuri în creștere pentru apartamentele din București. Zonele unde prețurile au explodat într-un an
Creșteri semnificative ale prețurilor cerute de proprietarii de apartamente s-au înregistrat în zone precum Băneasa, Bucureștii Noi-Dămăroaia, Unirii, Universitate-Kogălniceanu sau Vitan.
Valoarea medie cerută de proprietari pentru un apartament cu două camere în Băneasa a fost în noiembrie de 106.000 de euro, cu 33%  mai mult față de aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor statistice disponibile pe portalul Anuntul.ro. O explicație a acestei creșteri observate poate fi dată de faptul că media este formată și din apartamente noi, ale căror prețuri sunt mai mari decât la cele vechi, dar și de numărul de anunțuri disponibile pentru fiecare zonă în parte.
În zona Bucureștii Noi-Dămăroaia, media cerută pentru un apartament cu două camere este de 85.000 de euro, în creștere față de media înregistrată anul trecut, de 70.000 de euro. Creșteri de 20% ale prețurilor cerute sunt observate pentru zonele Unirii și Universitate-Kogălniceanu. În zona Unirii, pentru un apartament cu două camere se cer aproape 110.000 de euro acum, față 90.000 de euro cât era media anul trecut în noiembrie.
O creștere de peste 17% s-a constatat în zona Vitan, acolo unde prețul mediu cerut de proprietari este de peste 81.000 de euro pentru două camere. Creșteri de circa 10% s-au mai înregistrat în zone precum Alba Iulia-Decebal-Muncii (+9%), Berceni-Giurgiului (+9,5%), Moșilor-Dacia (+9,8%).
Dar, trecerea unui an a însemnat și scăderi de prețuri în anumite zone, chiar dacă din zonele analizate doar patru se încadrează la acest capitol. Este și cazul Victoriei-Romană, acolo unde scăderea este de 16%. Prețul mediu cerut a scăzut sub 100.000 de euro, cât era anul trecut, la 86.500 de euro. Pentru apartamentele cu două camere din zona 1 Mai-Domenii se cer acum în medie 80.000 de euro, față de peste 87.000 de euro cât era prețul cerut anul trecut în noiembrie. O altă scădere, de 5,7% s-a mai putut observa în cazul apartamentelor din zona 13 septembrie, iar la Iancului-Mihai Bravu, scăderea a fost nesemnificativă, de doar 0,3%, potrivit datelor Anunțul.ro. 

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/preturi-in-crestere-pentru-apartamentele-din-bucuresti-zonele-unde-preturile-au-explodat-intr-un-an_546816.html