Immofinanz a vândut către Oresa mallul Armonia, închis în 2021 și transformat în centru logistic și industrial

Immofinanz a vândut către Oresa mallul Armonia, închis în 2021 și transformat în centru logistic și industrial
Immfinanz a scos la vânzare proiectul în urmă cu mai mulți ani, iar noul proprietar, Oresa, intenționează să dezvolte un proiect cu destinație mixtă, cu o componentă industrială și una de retail.
„Aceasta este a doua achiziție din acest an, în România, a diviziei imobiliare Oresa. Ni se pare interesantă oportunitatea de transformare a acestei proprietăţi într-un parc industrial și de retail modern, foarte bine poziționat, atât pentru clienții mari, cât și pentru cei mici și mijlocii, care au nevoie de spații moderne aproape de oraș, pentru activități de producție, depozitare sau showroom-uri”, a declarat Cornel Marian, Managing Partner Oresa.
Prima achiziție din acest an a Oresa a fost proiectul logistic Solo din Iași, dezvoltat de către grupul Tester.
Lucrările de modernizare a proprietăţii vor începe după finalizarea planurilor şi obţinerea autorizaţiilor, în prima jumătate a anului 2022, iar lansarea este planificată pentru prima jumătate a anului 2023. Întregul proiect are o suprafață de 110.000 mp teren și o suprafață închiriabilă brută de 43.000 mp.
Oresa este prezentă în Europa Centrală și de Est prin investiții private încă din 1997. Proprietarii și investitorii sunt o familie de antreprenori suedezi. În prezent, piața principală este România, unde compania  deține participații majoritare sau semnificative într-un portofoliu larg de companii. Principalele investiții actuale ale Oresa în România sunt: La Fântâna, liderul pe segmentul serviciilor de aprovizionare cu apă în sistem watercooler și purificator și cafea pentru companii, în România și Serbia; Romanian Business Consult (RBC), principalul furnizor și integrator de soluții IT pentru industria alimentară și de retail din România și Viatrend, lider pe segmentul produselor alimentare gata preparate. Divizia imobiliară Oresa include și proiectul Solo Park, cel mai mare parc industrial privat din Iași.
Immofinanz este prezentă în Romînia de peste 17 ani. La 30 septembrie 2021, portofoliul imobiliar din România avea o valoare contabilă de 777,7 milioane de euro, echivalentul a 15,4% din portofoliul total al companiei. Cele 13 investiții au o suprafață închiriabilă de aproximativ 334.000 mp, cu o rată de ocupare de 94%. Cele mai mari proprietăți includ două clădiri de birouri din București, myhive S-Park și myhive Metroffice, precum și două centre comerciale VIVO! Cluj și VIVO! Constanța.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/immofinanz-a-vandut-catre-oresa-mallul-armonia-inchis-in-2021-si-transformat-in-centru-logistic-si-industrial_547687.html