EXCLUSIV Șeful Fortress REIT: Vom achiziționa active existente, însă nu excludem parteneriate cu dezvoltatori români de spații logistice

EXCLUSIV Șeful Fortress REIT: Vom achiziționa active existente, însă nu excludem parteneriate cu dezvoltatori români de spații logistice
Fortress REIT și-a făcut intrarea pe piața din Europa anul acesta. A cumpărat proprietăți logistice în Polonia, iar la noi a cumpărat proiectul ELI Park 1, dezvoltat de omul de afaceri Ionuț Dumitrescu în parteneriat cu frații Adrian și Dragos Pavăl. Valoarea tranzacției a fost de 30 de milioane de euro.
Iar planurile Fortress nu se opresc aici. Steven Brown, CEO-ul companiei, a declarat pentru Economica.net că intenționează să devină  un jucător relevant pe piața logistică din România. Întrebat dacă sunt planuri pentru noi achiziții, Brown spune: “Categoric. După toate probabilitățile, vom achiziționa active existente, însă nu excludem parteneriate cu dezvoltatori români de spații logistice”.
Întrebat dacă Fortress are un parteneriat cu Element pentru achiziția viitoarelor dezvoltări logistice, mai ales în lumina planurilor de dezvoltare a 500.000 de mp de spații logistice în următorii patru ani, împreună cu  Sacha Dragic, fondatorul Superbet, Brown spune că „am dezvoltat o relație foarte bună cu Element. Ei continuă să managerieze investiția noastră din România, și vom lua în considerare viitoare achiziții de la ei”.
Dezvoltatorul din Africa de Sud prospecta piața din Polonia pentru a-și marca intrarea pe piața europeană, moment în care a apărut oportunitatea achiziției din România.
„Strategia noastră este de a câștiga expunere în țările cu economii în creștere din Europa Centrală și de Est. Oportunitatea din România a apărut în același timp în care exploram oportunități în Polonia. România este o piață logistică atractivă, cu o cerere puternică din partea companiilor din e-commerce, a producătorilor din industria ușoară, dar și din partea furnizorilor de servicii logistice”, mai spune CEO-ul companiei.
Chiar dacă Fortress a intrat pe piața europeană prin azchiziții, compania nu exlude și dezvoltarea de proiecte. „Am achiziționat activul la ceea ce credem că este un randament atractiv, cu o rentabilitate imediată a investiției noastre. Cu siguranță vom lua în considerare oportunitățile de dezvoltare dacă și când se vor prezenta”, mai spune Brown.
Fortress nu are un buget stabilit pentru investițiile din România și preferă să urmărească oportunitățile, iar dacă posibilele investiții îndeplinesc cerințele pe termen lung, atunci dezvoltatorul va face achiziții. Zonele de interes sunt București, dar și Timișoara și Constanța, acolo unde se înregistrează cerere crescută pentru spații de logistică.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/exclusiv-seful-fortress-reit-vom-achizitiona-active-existente-insa-nu-excludem-parteneriate-cu-dezvoltatori-romani-de-spatii-logistice_546460.html