Tranzacție record de după 2008: Hagag cumpără cu aproape 6.000 de euro/mp pentru un teren în București

Tranzacție record de după 2008: Hagag cumpără cu aproape 6.000 de euro/mp pentru un teren în București
Compania Practic SA, deținută de milionarul Radu Dimofte și care are cele mai multe spații stradale comerciale, vinde două terenuri din București și Poiana Brașov, potrivit unui anunț remis Bursei de la București. Practic va încasa peste 10,6 milioane de euro.
Unul dintre terenuri se află la adresa Bulevardul Primăverii nr. 1. Hagag va plăti opt milioane de euro pe acest teren, adică aproape 6.000 de euro/mp, cel mai mare preț de după 2008 plătit pentru un teren în București. Terenul se află cu deschidere către Piața Charles de Gaulle, acolo unde One United a construit One United Charles de Gaulle, dar și unde se află clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza.
Hagag a mai plătit în 2019 un preț de 3.200 de euro pe mp pentru un teren tot în Primăverii, unde construiește un bloc de lux cu 35 de apartamente.
Al doiltea teren care va fi vândut este situat în apropiere de Poiana Brașov, are 27.845 de mp și va fi vândut către Onix Residence, firmă deținută de omul de afaceri Mohamad Murad, pentru suma de 2,64 milioane de euro. „Plata prețului se va realiza în două tranșe, respectiv o tranșă de 500.000 de euro la care se adauga TVA care se va achita la momentul semnării de către societate și de cumpărător a contractului de vânzare-cumpărare, și o a doua tranșă de 2,14 miliaone de euro la care se adaugă TVA și care se va plăti în termen de cel mult cinci luni de la semnarea contractului de vânzare”, se mai arată în anunț.
Practic SA este cel mai mare proprietar de spații stradale din București, deținut de omul de afaceri Radu Dimofte, fost partener de afaceri cu Gabriel Popoviciu.
Hagag  achiziționează, dezvoltă și renovează imobile și proiecte care implică mai mult de 200 de milioane de euro invesitite pe segnmentele de lux și de dezvoltare ale Bucureștiului. Dezvoltatorul a cumpărat mai multe clădiri vechi, pe Calea Victoriei, precum şi Palatul Ştirbey, iar recent s-a listat la Bursa de la Tel Aviv. 
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/tranzactie-record-de-dupa-2008-hagag-cumpara-cu-aproape-6-000-de-euro-mp-pentru-un-teren-in-bucuresti_548158.html