One United Properties distribuie acţiuni gratuite în 20 decembrie

One United Properties distribuie acţiuni gratuite în 20 decembrie
Acţiunile gratuite vor fi acordate acţionarilor care deţin titluri ONE la data de înregistrare 16 decembrie 2021. Data participării garantate, adică ultima dată la care investitorii pot cumpăra acţiuni ONE pentru a beneficia de acţiunile gratuite, este 15 decembrie 2021, scrie Agerpres.
„Încă de la prima operaţiune de majorare a capitalului One United Properties efectuată în 2017, am încorporat întotdeauna primele de emisiune în capitalul social. Totodată, având în vedere potenţialul incredibil de dezvoltare al sectorului imobiliar din România, dar şi de peste hotare, suntem dedicaţi păstrării politicii noastre de dividende orientate spre creştere, care încorporează atât distribuţia de numerar, cât şi acordarea de acţiuni gratuite. Ne menţinem astfel politica de dividende conform căreia vom distribui acţionarilor până la 35% din profitul brut consolidat, restul capitalului fiind reinvestit în creşterea afacerii noastre. În paralel, dorim să conservăm modelul de distribuţie semestrială a dividendelor, prima plată a acestora fiind aprobată în cadrul adunării anuale a acţionarilor din luna aprilie a fiecărui an, iar cea de-a doua fiind supusă aprobării acţionarilor în a doua jumătate a anului. Credem că această abordare atinge echilibrul perfect între a recompensa toţi acţionarii noştri pentru contribuţia lor, menţinând în acelaşi timp accesul la capitalul necesar dezvoltării noastre,” a declarat Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.
Valoarea totală a majorării de capital social este de 228.812.470,60 lei, iar compania va emite un număr total de 1.144.062.353 de acţiuni ordinare noi, cu valoarea nominală de 0,20 lei pe acţiune. Capitalul utilizat pentru această operaţiune provine din încorporarea a aproximativ 80% din primele de emisiune rezultate în urma IPO-ului pe care One United Properties l-a derulat în perioada 22 iunie – 2 iulie 2021. Prin urmare, în urma operaţiunii de majorare a capitalului social, capitalul social al One United este de 514.828.058,80 lei, împărţit în 2.574.140.294 acţiuni.
În cazul în care numărul de acţiuni la care are dreptul acţionarul nu este un număr natural, numărul de acţiuni atribuite va fi rotunjit în jos la următorul număr natural. Pentru fracţiunile de acţiuni, One United Properties va plăti un preţ de decontare rezultat din algoritmul stabilit conform prevederilor legale aplicabile, care este egal cu 2 lei. Decontarea fracţiunii de acţiuni va fi plătită acţionarilor în data de 27 decembrie 2021.
One United Properties este a treia companie antreprenorială ca mărime listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, precum şi cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piaţa de capital locală. Acţiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unei IPO în cadrul căreia compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări ulterioare atât în segmentul rezidenţial, cât şi în cel de birouri. Începând cu data de 20 septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 19 companii listate la BVB. Pe 20 noiembrie 2021, FTSE Russell a anunţat că acţiunile ONE vor fi incluse începând cu 20 decembrie 2021 în indicele FTSE Russell pentru pieţele emergente, FTSE Global All Cap.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/one-united-properties-distribuie-actiuni-gratuite-in-20-decembrie_548796.html