Grupul ungar Kesz intră pe piața rezidențială din București cu o investiție de 50 de milioane de euro

Grupul ungar Kesz intră pe piața rezidențială din București cu o investiție de 50 de milioane de euro
Kesz Group a cumpărat un teren de aproximativ 16.000 mp în zona Petrom City, în apropierea Casei Presei Libere, de la Cornel Roșu, fondatorul Radox, producător de echipamente termice și climatizare, potivit unui comunicat de presă. Tranzacția a fost intermediată de Fortim Trusted Advisors, membră a Alianţei BNP Paribas Real Estate.
“După 20 de ani de prezență în România a Kesz Construcții și la cinci ani de la prima investiție imobiliară Hexagon Office Building din Cluj, consolidăm prin acest pas prezența Kesz Group în România. Estimăm că vom investi peste 50 milioane de euro în viitorul ansamblu rezidențial și vom crea un proiect de referință pentru acest segment care a cunoscut o creștere importantă în special în ultimul an”, spune Lajos Dioszegi, director de investiţii al Kesz International România.
Kesz Group este un actor important în Europa Centrală și de Est, cu afaceri estimate la 220 milioane de lei anul acesta. Compania de construcții deține, de asemenea, clădirea de birouri Hexagon Office Cluj. În portofoliul de proiecte rezidențiale al Kesz în România se numără: One Herastrau Park, One Charles de Gaulle, One Mircea Eliade, Riviera Luxury Residence Cluj, Prima Residence Oradea.
Kesz Group este unul din cele mai mari grupuri de construcții din Ungaria și din regiunea Europa Centrală și de Est, cu operațiuni în șapte țări. Grupul este format din 20 de companii, care au împreună aproximativ 2.000 de angajați, cu afaceri de 350 de milioane de euro în 2020. Grupul este prezent în România din 2001 prin Kesz Construcții România, companie care a fost implicată de-a lungul anilor în peste 50 de proiecte. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 40 milioane de euro. 
Recent, și omul de afacer Dan Șucu a cumpărat împreună cu Redport Capital un teren în zonă, de la Petrom. 
În zona din jurul Petrom City mai mulți dezvoltatori și-au asigurat terenuri pentru dezvoltarea de noi apartamente. Bog’Art a anunțat în vara acestui an o investiție de 20 de milioane de euro într-un proiect rezidențial pe un teren din nordul Bucureștiului cumpărat de la Petrom. Și dezvoltatorii Cordia și Forty Management dețin terenuri în zonă.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/grupul-ungar-kesz-intra-pe-piata-rezidentiala-din-bucuresti-cu-o-investitie-de-50-de-milioane-de-euro_550239.html