Immofinanz despre oferta de preluare din partea S Immo: Prețul e prea mic

Immofinanz despre oferta de preluare din partea S Immo: Prețul e prea mic
Miliardarul ceh Radovan Vitek, care deține CPI Property Group (CPIPG), a făcut în urmă cu o lunp o ofertă de preluare a Immofinanz AG. La câteva zile după anunțul CPIPG, S Immo, care este al doilea cel mai mare acționar al Immofinanz, a anunțat că face o ofertă parțială pentru preluarea a 10% din acțiunile Immofinanz.
Prin această mișcare, S Immo vrea să cumpere 10% din acțiunile Immofinanz la un preț de 23 de euro, față de cel de 21,2 euro oferit CPI Property Group. „Prețul pe acțiune oferit de CPI pentru controlul Immofinanz nu este adecvat. Noi, ca acționar important, nu vom lua în considerare această ofertă. Pe fondul achiziției unei participații importante din Immofinanz de către CPI, extinderea pachetului nostru de la 14,2% în Immofinanz este pentru moment cea mai bună modalitate de a spori și proteja valoarea S Immo și a acțiunilor sale”, spune Bruno Ettenauer, CEO S Immo.
Astăzi, 10 ianurie 2022, Immofinanz și-a informat acționarii că prețul oferit de S Immo este prea mic și că „nu reflectă valoarea actuală a companiei, evoluția pozitivă a activității din 2021, în ciuda pandemiei Covid, și potențialul de creștere pe viitor”.
„Astfel, reprezentanții Immofinanz consideră că prețul oferit de 23 de euro pe acțiune este insuficient. Prin urmare, Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere recomandă acționarilor să nu accepte oferta S Immo de preluare parțială a unui pachet de aproximativ 10% din acțiunile Immofinanz afate în circulație”, se mai arată în anunțul companiei.
Vitek a cumpărat și 10% din S Immo
Din motive istorice, S Immo deține 14,2% din Immofinanz în timp ce Immofinanz deține 26,5% din S Immo, fiind și cel mai mare acționar. CPIPG vede această situație ineficientă cu activitatea de real estate. Managementul celor două companii au încercat timp de mai mulți ani să găsească o soluție, fie de vânzare, fie de fuziune, dar fără niciun rezultat. Pe 3 decembrie 2021, chiar atunci când Immofinanz primea oferta de preluare de la CPIPG, cehii au cumpărat și 10,8% din S Immo, devenind astfel al doilea cel mai mare acționar și nu exlude vânzarea sau o potențială fuziune cu Immofianz.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/immofinanz-despre-oferta-de-preluare-din-partea-s-immo-pretul-e-prea-mic_552826.html