One United Properties estimează pentru 2022 vânzări de apartamente în valoare de 1,2 miliarde de lei

One United Properties estimează pentru 2022 vânzări de apartamente în valoare de 1,2 miliarde de lei
Bugetul de venituri și cheltuieli pentru 2022 al dezvoltatorului One United, aprobat de către Consiliul de Administrație, va fi supus aprobării în Adunarea Generală Ordinară anuală a Acționarilor, care va avea loc pe 26 aprilie.
Bugetul arată pentru acest an o cifră de afaceri consolidată de 1,52 miliarde de lei, venituri de 1,21 miliarde de lei din vânzarea proprietăților rezidențiale, aproape 72 de milioane de lei din chirii. Profitul net estimat de companie este de aproape 550 de milioane de lei, rezultatul din exploatare este de 663 milioane de lei, iar investițiile se ridică la aproape 1,2 miliarde de lei.
Dezvoltatorul estimează pentru acest an finalizarea următoarelor proiecte rezidențiale: One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista, care vor contribui semnificativ la venitul net al companiei.
Veniturile din chirii sunt estimate să ajungă la 71,78 milioane de lei în 2022, ca urmare a ocupării integrale a One Tower, recepției One Cotroceni Park Faza 1 și închirierii acestuia, precum și a achiziției pachetului majoritar de acțiuni la Bucur Obor. Mai mult, compania estimează finalizarea fazei 2 a One Cotroceni Park înainte de sfârșitul anului, ceea ce va genera și mai multe venituri recurente în următorii ani.
„Prevedem creșteri semnificative atât pentru vânzările rezidențiale, datorită creșterii numărului de dezvoltări finalizate și noi, cât și pentru veniturile din chirii. În paralel, vom continua investițiile în noi dezvoltări pentru a ne extinde portofoliul în România. Estimăm că vom investi 1,16 miliarde de lei în 2022, capital care va fi folosit exclusiv pentru a aduce valoare suplimentară pentru părțile interesate”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.
One United Properties s-a listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București în iulie anul trecut, după încheierea unei oferte publice inițiale primare prin care a atras de la investitori 260 milioane de lei. De asemenea, compania este inclusă din decembrie 2021 în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente, respectiv FTSE Global All Cap. Capitalizarea de piață a companiei este de 3,3 miliarde de lei (668 milioane de euro).
One United Propertie a realizat în primele nouă luni din acest an un profit de 191,2 milioane de lei, de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2021, compania are în proprietate terenuri pentru dezvoltări rezidențiale aflate în proces de obținere a autorizației de construcție, și pe care se pot construi mai mult de 4.000 de apartamente.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/one-united-properties-estimeaza-pentru-2022-vanzari-de-apartamente-in-valoare-de-12-miliarde-de-lei_553074.html