Anchor Grup își refinanțează proiectele de birouri și mallurile cu 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania

Anchor Grup își refinanțează proiectele de birouri și mallurile cu 80 de milioane de euro de la Banca Transilvania
Creditul accesat de Anchro Grup este una dintre cele mai mari finanțări bancare acordate în ultimii ani pentru jucătorii din piața imobiliară românească. Recent, Forty Management a anunțat că urmează să acceseze o finanțare de 65 de milioane de euro acordată de mai multe bănci pentru dezvoltarea proiectul Lagoon City din București.
„Disponibilitatea capitalului local este, de asemenea, un semn al maturității pieței imobiliare din România, în a cărei putere credem cu tărie, și este de natură să încurajeze această tendință și să o transfere și către alte industrii”, declară Affan Yildirim, Director General, Membru al Consiliului de Administrație al Anchor Grup și Membru al Consiliului de Administrație al Shopping MallDova.
Anul trecut Iulius Grup a anunțat că ia un credit de 72 de milioane de euro de la IFC, divizie a Băncii Mondiale, pentru finanțarea Palas Campus din Iași.
Și One United Properties a anunțat anul trecut că va contracta un credit sindicalizat în valoare de 78 de milioane de euro pentru două dintre firmele din portofoliu prin care este construit proiectul One Cotroceni Park.
Anchor Grup și-a început activitatea în România acum 25 de ani. De atunci şi până în prezent, investiţia companiei a depăşit 500 de milioane de euro. Portofoliul său include o componentă de retail: Anchor Grup a dezvoltat primul centru comercial modern din România, București Mall-Vitan, urmat de Plaza România. Dezvoltatorul a mai construit și 700 de apartamente în proiectele Pallady Towers și InCity Residences și are ăn dezvoltare proiectul Select Residences, cu mai mult de 300 de apartamente. În plus, portofoliul Anchor mai include și clădirile de birouri Anchor Plaza, care are un grad de ocupare de 100%, Plaza România Offices și Metropol Plaza, care se află încă în lucru.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/anchor-grup-isi-refinanteaza-proiectele-de-birouri-si-mallurile-cu-80-de-milioane-de-euro-de-la-banca-transilvania_566448.html