Criza din construcții: Akcent Development cumpără cărămidă din străinătate și aduce 300 de muncitori turci pe șantierul proiectului de 70 de milioane de euro din nordul Bucureștiului

Criza din construcții: Akcent Development cumpără cărămidă din străinătate și aduce 300 de muncitori turci pe șantierul proiectului de 70 de milioane de euro din nordul Bucureștiului
„Suntem destul de aproape de a începe noul poriect Akcent City și am refăcut bugetul de la săptămână la săptămână, pentru că eram notificați și primeam e-mailuri în care ni se aducea la cunoștința că prețurile la materiale au crescut. Toată lumea știe că încă din 2020, cărămida a devenit un obiect de lux, în sensul că toți producătorii nu mai livrează decât cu plata în avans. Adică nu mai vorbim  de o plată la termen de 20 sau 30 de zile, așa cum este normal să se practice în orice industrie, percep plata în avans și nu se știe dacă ți-o livrează la termenul stabilit. Drept pentru care, în acest an, am făcut demersuri în acest sens de a stabili o relatie contractuală cu parteneri externi pe partea de zidărie de cărămidă”, a declarat Laurențiu Afrasine, CEO Akcent Development în cadrul unei conferințe organizată de Bucharest Real Estate Club.
În plus, dezvoltatorul va aduce pe șantierul noului proiect și forță de muncă din străinătate. 300 de muncitori din Turcia vor lucra la proiectul care trebuie să fie finalizat în termen de doi ani. Dezvoltatorul a renunțat ca fațada blocurilor să fie una ventilată complet și va merge pe un sistem mixt, ce cuprinde fațadă ventilată și termo-sistem. Tot de la furnizori din străinătate vor veni și plăcile ceramice, parchetul și ușile. Noul proiect al companiei va avea peste 800 de locuințe, iar investiția anunțată este de 70 de milioane de euro, din care 35 de milioane de euro reprezintă credit.
Prețuri mai mari la apartamente
Creșterile de preț la materialele de construcție dar și la energie se vor reflecta în prețul final. Cumpărătorii vor plăti cu cel puțin 10% mai mult.
„O parte din această creștere merge către clientul final, iar o parte o scădem noi din profit, pentru că e evident că piața imobiliară din București a atins un grad de maturitate, prețurile sunt corecte, au atins pragurile de sus, nu o să mai vedem prețuri de 3.000 – 4.000 de euro pe mp.  Până la sfârșitul anului, prețurile se vor situa în jurul a 2.000 de euro/mp”, mai spune CEO-ul Akcent Development.
Akcent Development a construit circa 7.500 de apartamente în București, dintre care peste 3.000 de apartamente în proiecte precum Cloud 9, 21 Residence sau 20 Residence. Alte două proiecte rezidenţiale urmează a fi dezvoltate în zona de nord a Bucureştiului. Pe segmentul de birouri, compania s-a concentrat pe proiecte boutique, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower şi Oscar One.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/akcent-development-muncitori-turci_562418.html