Dezvoltatorul CTP vrea să investească un miliard de euro în piața logistică din Germania, după finalizarea achiziției unui portofoliu consistent de proprietăți

Dezvoltatorul CTP vrea să investească un miliard de euro în piața logistică din Germania, după finalizarea achiziției unui portofoliu consistent de proprietăți
CTP va implementa o strategie de dezvoltare pentru a dubla actuala suprafața închiriabilă a CTP Germania la 3,2 milioane de mp până în anul 2026, iar investițiile pentru următorii cinci ani se ridică la un miliard de euro.
Dezvoltatoriul a anunțat în toamna anului trecut că a ajuns la un acord pentru achiziția unui portofoliu cu o suprafață închiriabilă de 1,6 milioane de mp de spații logistice și industriale de la Deutsche Industrie REIT pentru 800 de milioane de euro. După achiziție, ceea ce presupune delistarea Deutsche Industrie și încorporarea în CTP la începutul anului viitor, Germania va deveni a treia cea mai importantă piață pentru dezvoltator.
CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul CTP intră pe piața logistică din Germania cu o achiziție de 800 de milioane de euro
Udo Stöckl, fost director și managing partner al companiei de consultață imobiliară Avison Young în Germania, a fost numit Chief Operating Officer (COO) în cadrul CTP Germania, raportând către directorul general al CTP și CTP Germania, Remon Vos. Udo Stöckl are o experiență vastă în managementul de proprietăți imobiliare în Europa de Vest și America de Nord.  Cel mai recent, el a coordonat intrarea cu succes a companiei Avison Young pe piața din Germania.
„Piața germană reprezintă o oportunitate pentru investiții, deoarece ne permite să extindem rețeaua CTP pentru a răspunde cererii tot mai mari a chiriașilor pentru logistică urbană într-una dintre cele mai puternice economii europene. Acum vom putea oferi, atât clienților existenți, precum și celor noi, acces la rețeaua transeuropeană de aprovizionare pe piețele de la Marea Neagră și până la Marea Nordului, cu ajutorul rețelei CTP. În plus, am identificat deja multiple oportunități de a îmbunătăți semnificativ portofoliul CTP Germania, prin aplicarea acelorași abilități de dezvoltare și operaționale pe care le-am perfecționat pe piețele din Europa Centrală și de Est în ultimii 23 de ani”, spune Remon Vos, CEO CTP și CTP Germania.
În România, CTP deține o suprafață totală de peste 2,1 milioane mp de depozite de clasa A în 15 orașe: Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Oradea, Pitești, Sibiu, Timișoara, Turda, Târgu Mureș, Caransebeș, Ineu și Salonta.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/dezvoltatorul-ctp-vrea-sa-investeasca-un-miliard-de-euro-in-piata-logistica-din-germania-dupa-finalizarea-achizitiei-unui-portofoliu-consistent-de-proprietati_557975.html