Doar 3% dintre angajații multinaționalelor vor să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână

Doar 3% dintre angajații multinaționalelor vor să se întoarcă la birou cinci zile pe săptămână
Pandemia a schimbat modul de lucru, iar angajații nu mai vor să meargă la birou cinci zile pe săptămână. 86% dintre angajații multinaționalelor care au răspuns la sondajul citat de Bloomberg arată că ei vor să lucreze de acasă cel puțin două zile pe săptămână. Angajații care au răspuns sonsajului lucrează în companii care activează în domenii precum finanțe, tehnologie și energie.
Recent, ING Groep NV, cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, a anunțat că intenţionează să permită angajaţilor să lucreze de acasă jumătate din timpul de lucru, când guvernele vor ridica măsurile de distanţare socială.
Când vor angajații să lucreze
Angajații au indicat că ar prefera să lucreze de la birou în zilele de marți, miercuri și joi, ceea ce ar lăsa birourile companiilor goale pentru restul zilelor din săptămână.
Multe bănci sunt pregătite pentru o muncă în regim flexibil după doi ani de pandemie. Citigroup Inc., HSBC Holdings Plc și NatWest Group Plc permit multor angajați să lucreze în sistem hibrid. Câteva companii din fintech precum Revolut Ltd. și Eigen Technologies Ltd. permit angajaților să lucreze de la distanță.
Andrew Mawson, directorul general al AWA, spune că angajații au văzut că flexibilitatea poate funcționa, iar șefii care nu sunt dispuși să asculte de nevoile lor, vor avea de suferit.
NatWest se așteaptă ca 87% din cei 60.000 de angajați să-și împartă muncă între cea la birou, și cea de-acasă pe termen lung.
Fotogrfie de Austin Distel pe Unsplash
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/doar-3-dintre-angajatii-multinationalelor-vor-sa-se-intoarca-la-birou-cinci-zile-pe-saptamana_560242.html