EXCLUSIV One United Properties prospectează piața din Italia. Dezvoltatorul român caută terenuri pentru apartamente la Milano

EXCLUSIV One United Properties prospectează piața din Italia. Dezvoltatorul român caută terenuri pentru apartamente la Milano
Dezvoltatorul One United Properties prospectează piața pentru extinderea brandului One în Italia. Compania caută terenuri pentru construcția de apartamente în Milano, unul dintre cele mai importante centre financiare din Europa. Milano, nu este doar capitala modei, ci și cel mai bogat oraș din Italia. În funcție de produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, Milano ocupă locul trei în UE după Paris și Madrid, cu aproape 50.000 de euro pe cap de locuitor. Spre comparație, în România, PIB-ul a fost de 11.500 de euro/cap de locuitor în 2020.
În plus, zona metropolitană a orașului, cunoscută sub numele de Grande Milano, este una dintre cele mai mari aglomerări urbane din Europa, ce se întinde spre provinciile italiene Como și Varese, dar și orașul Chiasso din Elveția. Populația acestei aglomerări urbane este estimată între 8,2 și 12,5 milioane de locuitori.
Victor Căpitanu, unul dintre fondatorii One United, declara în toamna anului trecut la o videoconferință pentru analiști și investitori că „analizăm deja și alte orașe din afara României și căutăm oportunitatea corectă în termeni de a veni cu o ofertă pentru cererea din piața respectivă, dar nu luăm o decizie în acest sens”.
CITEȘTE ȘI One United Properties analizează expansiunea pe piețele din alte țări
La Milano au fost finalizate în trecut două turnuri care formează un complex rezidențial spectaculos, care pe lângă cei 300 de rezidenți, mai este casă a peste 21.000 de plante și arbori. Proeictul Bosco Vertivale sau Pădurea Verticală, este un reper în arhitectura orașului încă de la finalizarea acestuia în 2014. În inima orașului, locuințele se vând cu prețuri de aproape 7.000 de euro/mp, iar prețul scade la periferie, la 3.300 de euro/mp, potrivit siteului Immobiliare.it.
Profit de 550 de milioane de lei în 2022
Pentru acest an, dezvoltatorul estimează vânzări de apartamente în valoare de 1,2 miliarde de lei și un profgit de 550 de milioane de lei la o cifră de afaceri consolidată de 1,52 miliarde de lei, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli pentru acest an, care urmează să fie aprobat în aprilie. One United va finaliza anul acesta proiectele rezidențiale One Verdi Park, One Modrogan, One Timpuri Noi și One Floreasca Vista, care vor contribui semnificativ la venitul net al companiei.

One United Properties s-a listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București în iulie anul trecut, după încheierea unei oferte publice inițiale primare prin care a atras de la investitori 260 milioane de lei. De asemenea, compania este inclusă din decembrie 2021 în indicii FTSE Russell dedicați Piețelor Emergente, respectiv FTSE Global All Cap. Capitalizarea de piață a companiei este de 3,26 miliarde de lei (668 milioane de euro).

One United Propertie a realizat în primele nouă luni din acest an un profit de 191,2 milioane de lei, de aproape trei ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut. La 30 septembrie 2021, compania are în proprietate terenuri pentru dezvoltări rezidențiale aflate în proces de obținere a autorizației de construcție, și pe care se pot construi mai mult de 4.000 de apartamente.

Fotografie de Alex Vasey pe Unsplash

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/exclusiv-one-united-properties-prospecteaza-piata-din-italia-dezvoltatorul-roman-cauta-terenuri-pentru-apartamente-la-milano_556626.html