Forty Management ia un credit sindicalizat de 65 de milioane de euro pentru proiectul Central District Lagoon City

Forty Management ia un credit sindicalizat de 65 de milioane de euro pentru proiectul Central District Lagoon City
Forty Management & Investments va contracta un credit de până la 55 de milioane de euro pentru finanțarea dezvoltării Central District Lagoon City. Proiectul  este format dintr-un hotel de 5 stele cu 314 camere, o clădire de birouri cu o suprafață de închiriat brută de 8.173 mp, 272 de apartamente și 7.840 mp de spații comerciale. Toate acestea vor fi înconjurate de o lagună cu suprafața de 10.600 mp, 3.900 de mp de plaje cu nisip alb.
O facilitate de credit de până la 10 milioane de euro este accesată pentru finanțarea parțială a TVA-ului  pe durata fazei de construcție.
Investiția brută a Forty Management în proiect: 108 de milioane de euro fără TVA
Costul total al proiectului Central District Lagoon City este estimat la 108 milioane de euro, fără a include partea de licențe și brevete utilizate.  Tot proiectul va fi construit într-o o singură fază și estimarea de finalizare a proiectului este anul 2025. Finanțarea este acordată pe o perioadă de 10 ani si va fi rambursată ulterior până la maturitate.
Central District Lagoon City este un proiect ambițios ce însumează niște premiere naționale și europene. Este un proiect fabulos, cu mare impact, ce va reda orașului o zonă industrială transformând-o dintr-o zonă abandonată social într-un spațiu multifuncțional mixt, verde, ce va oferi locuitorilor facilități de top. Cel mai mult mă bucură că am reușit să transmitem băncilor valorile acestui proiect extraordinar, iar decizia de finanțare arată capacitatea și viziunea acestora de a participa la construcția unor proiecte ce schimbă radical paradigma locuirii”, spune Lucian Azoiței, CEO Forty Management.
Portofoliul Forty Management cuprinde 333 de apartamente finalizate, 340 de apartamente în construcție, un hotel de 5 stele cu 314 de camere, 9.000 mp de spații de birouri precum și spații comerciale (2.300 mp finalizate și 8.100 mp în curs de dezvoltare).
CITEȘTE ȘI Încă un dezvoltator român care trece granița: Forty Management vrea să ajungă în Varșovia, Praga și Bugapesta cu Crystal Lagoons

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/forty-management-ia-un-credit-sindicalizat-de-65-de-milioane-de-euro-pentru-proiectul-central-district-lagoon-city_560822.html