Miliardarul ceh Radovan Vitek controlează Immofinanz și deține aproape jumătate din S Immo, cu portofolii de 1,2 miliarde în România

Miliardarul ceh Radovan Vitek controlează Immofinanz și deține aproape jumătate din S Immo, cu portofolii de 1,2 miliarde în România
Miliardarul ceh Radovan Vitek a preluat controlul dezvoltatorului austriac Immofinanz prin compania sa, CPI Property Group (CPIPG), care a convocat o Adunare Generală Extraordinară pentru alegerea Consiliului de Supraveghere al dezvoltatorului. CPIPG a ajuns să dețintă, direct și indirect, 54,86% din Immofinanz.
Planurile pentru viitor sunt de a numi patru membri în Consiliu, iar pentru moment au fost avansate două nume: Martin Němeček, care este CEO-ul CPIPG și Miroslava Greštiaková, care este Head of Group Compliance în cadrul Unilabs Group Services, cu sediul în Elveția, se arată într-un anunț al Immofinanz.
Având în vedere controlul companiei lui Radovan Vitek în Immofinanz, Bettina Breiteneder, Sven Bienert, Michael Mendel and Dorothée Deuring au anunțat că demisionează din Consiliul de Supravecghere al companiei.
În același timp, S Immo, care a încercat în repetate rânduri să fuzioneze cu Immofiannz, anunța pe 7 martie Bursa de la Viena că CPIPG deține acum 42,55% din companie.
Cei doi dezvoltatori, Immofiananz și S Immo au portofolii de proprietăți imobiliare a căror valoare combinată trece de 1,2 miliarde de euro.
Ce mai deține Radovan Vitek în România
Mutările lui Radovan Vitek vin după ce anul trecut CPI Property Group a preluat împreună cu Aroundtown 60% din cel mai mare proprietar de birouri din România, dezvoltatorul Globalworth.
CPIPG avea la sfârșitul lui decembrie 2021 un portofoliu de proprietăți în valoare de aproape 13,1 miliarde de euro, în creștere cu 27% față de 2020, arată datele financiare neauditate ale companiei. Veniturile nete din chirii au fost de 363 de milioane de euro, în creștere cu 7% față de 2020, pe fondul noilor achiziții.
Compania are sediul în Luxembourg, iar acțiunile sunt listate pe Bursa de la Frankfurt. Cea mai mare parte a portofoliului companiei se află în Cehia, urmată de Germania și Italia. Radovan Vitek are o avere estimată la 4,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes.
CITEȘTE ȘI În nici trei ani s-au „născut” noi giganți în imobiliarele din România. Ce companii și-au majorat portofoliile la peste 1 miliard de euro și cine le urmează
Fotografie de Keystone

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/radovan-vitek-immofinanz-s-immo_566754.html