NEPI Rockcastle a cumpărat platforma industrială Intfor din Galați. Pe terenul de 17 ha va fi construit un mall și apartamente

NEPI Rockcastle a cumpărat platforma industrială Intfor din Galați. Pe terenul de 17 ha va fi construit un mall și apartamente
NEPI Rockcastle a cumpărat platforma industrială Intfor SA din Galați, potrivit informațiilor Economica.net. Valoarea trazacției nu a fost comunicată. Tranzacția face parte din strategia pe termen mediu și lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle. Această extindere este axată pe dezvoltarea unor proiecte cu utilizare mixtă, în care ancora rămâne centrul comercial și este potențată de funcțiuni complementare, în principal rezidențial.
Intfor a fost înființată în 1921 sub numele de Titan, de celebrul industriaș Ausschnitt, pentru producția de tablă laminată la cald. În 1924 își schimbă numele Uzinele Metalurgice Titan Sar. În comunism, produsele erau exportate în țări precum Franța, Anglia, Suedia și Danemarca. În 1990 s-a înființat societatea Intfor, iar în 1999 a fost privatizată. În 2005, compania a fost preșuată de grupul de firme Profiland, deținut de Andrei Lișinschi. Fabrica a intrat în faliment în 2020, la aproape zece ani după ce intrase în isolvență.
Dezvoltatorul mai deține la Galați și centrul comercial Galaţi Shopping City, deschis în 2013 și care are po suprafață închiriabilă de aproape 50.000 de mp.
„Ne concentrăm pe strategii de investiții pe termen lung. Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte – retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare”, a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.
NEPI Rockcastle a trecut la rezidențial
NEPI Rockcastle și-a diversificat portofoliul dup pandemie prin dezvoltări rezidențiale pe terenurile pe care le deținea lângă centrele comerciale. Un prim pas în acest sens a fost făcut în toamna anuluit trecut. Dezvoltatorul construiește primele apartamente lângă Vulcan Value Centre, o investiție de 22 de milioane de euro. 
Alte proiecte rezidențiale sunt în plan și pentru Timișoara, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea și Satu Mare. Pentru terenul de lângă Mega Mall din București, compania lucrează la obținerea autorizațiilor de construcție.
„Terenul este situat pe strada Portului din Galați, foarte aproape de zona centrală, dar și de promenada orașului, și permite un concept flexibil, cu mixul de funcțiuni ajustabil după cerințele pieței”, explică Sinziana Oprea, Director Land Agency la Colliers, agenție care a intermediat inclusiv achiziția terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galaţi Shopping City.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/nepi-rockcastle-a-cumparat-platforma-industriala-intfor-din-galati-pe-terenul-de-17-ha-va-fi-construit-un-mall-si-apartamente_560074.html