Omer Susli a mai cumpărat un mall: River Plaza, deținut de Sonae Sierra la Râmnicu Vâlcea

Omer Susli a mai cumpărat un mall: River Plaza, deținut de Sonae Sierra la Râmnicu Vâlcea
Omer Susli a cumpărat River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, care cumpărase mallul în 2007 pentru 42 de milioane de euro. Portughezii au luat un împrumut de la BRD, iar soldul actual este de 17,26 milioane de euro, potrivit Profit.ro.
Proprietarul Homelux a preluat părțile sociale deținute de Sonae Sierra în firma River Plaza Mall cu valoare simbolică de 1 euro și a preluat creditul către BRD printr-o cesiune de creanțe la un anumit preț. “Am început această tranzacție în 2019, apoi a venit pandemia și s-au oprit. În 2021 am reluat discuțiile și în 2022 am finalizat-o”, a declarat Omer Susli în cadrul unei conferințe organizată de Bucharest Real Estate Club.
Recent, Omer Susli a cumpărat și mallul Vitantin de la fondul de investiții Revetas Capital, pentru circa 20 de milioane de euro.
La începutul anului, cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operațiunile Praktiker România și pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher și a înființat apoi brandul de decorațiuni Homelux.
CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul Portico a vândut șase clădiri de retail către Praktiker Real Estate și Lidl România
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/omer-susli-mall-valcea_562373.html