Primăria Botoşani cumpără Casa Ankele, un monument istoric situat în Centrul Vechi al orașului

Primăria Botoşani cumpără Casa Ankele, un monument istoric situat în Centrul Vechi al orașului
Administraţia locală a iniţiat, în baza unei decizii adoptate, joi, de Consiliul Local, procedura de cumpărare a Casei „Ankele”, aflată pe Lista monumentelor istorice.
Casa Ankele a fost construită în anul 1836 de Carol Ankele, unul dintre cei mai bogaţi negustori armeni din Botoşani de la jumătatea secolului XIX. În ea au funcţionat, la început, un magazin de utilaje agricole şi un atelier mecanic.
Imobilul, care are o suprafaţă construită la sol de 585 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 1.101 metri pătraţi, a fost evaluat la 517.000 de euro, însă, în urma unor negocieri, a fost stabilit un preţ de 400.000 de euro, care va fi achitat în doi ani. Casa, care are subsol, parter şi etaj, a fost pe timpul perioadei comuniste un magazin cu articole pentru copii, care purta numele de „Bucuria copiilor”.
„Considerăm că am făcut o negociere foarte bună, pentru a nu pune presiune pe bugetul local. Plătim în trei rate anuale. Includem acest obiectiv în viitorul Program Operaţional Regional pentru a-l reabilita. Nu vreau să spun astăzi ce destinaţie vom da acestui imobil, dar am spus că voi consulta cetăţenii”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.
Achiziţia acestei clădiri, care se afla în proprietatea unor persoane fizice, a fost propusă în urmă cu nouă ani, însă procedurile de cumpărare au fost întârziate.
Sursa foto: Monitorulbt. ro
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/primaria-botosani-cumpara-casa-ankele-un-monument-istoric-situat-in-centrul-vechi-al-orasului_556453.html