România, campioană în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în luna noiembrie

România, campioană în UE la creşterea lucrărilor de construcţii în luna noiembrie
Comparativ, în zona euro lucrările de construcţii au consemnat în luna noiembrie, comparativ cu luna octombrie, o scădere de 0,2%, iar în UE au înregistrat un avans de 0,2%. Eurostat precizează că statele membre UE în care lucrările de construcţii au înregistrat cel mai puternic avans, de la o lună la alta, sunt: România (8%), Ungaria (5%) şi Slovacia (4,8%), scrie Agerpres.
În ritm anual, luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, lucrările de construcţii au crescut cu 0,5% în zona euro şi cu 1,3% în Uniunea Europeană. În acest caz, statele membre UE în care lucrările de construcţii au înregistrat cel mai puternic avans sunt: Polonia (12,7%), Ungaria (12,3%) şi Finlanda (8,4%). Potrivit Eurostat, în România lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 2,5% în luna noiembrie, după o scădere de 14,7% în luna octombrie.
Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în noiembrie 2021 comparativ cu octombrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 16,1%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în perioada menţionată, cu 7,9%.
În noiembrie 2021, comparativ cu noiembrie 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 3,9%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,0%.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/romania-campioana-in-ue-la-cresterea-lucrarilor-de-constructii-in-luna-noiembrie_554796.html