Terenul unei foste fabrici din București se pregătește pentru turnuri cu noi apartamente

Terenul unei foste fabrici din București se pregătește pentru turnuri cu noi apartamente
Spaniolii de la Gea Prasa au vândut terenul fostei fabrici Muntenia din București, după 15 ani de la achiziție. Cumpărat în 2006 cu 29 de milioane de euro, dezvoltatorul anunța că vrea să construiască 2.000 de apartamente. Noul proprietar, firma City Bistro Management, are certificat de urbanism, pentru blocuri de apartamente înalte de 10 etaje.  Acesta este un pas pentru obținerea autorizației de construire.
City Bistro Management are ca și obiect de activitate lucrări de construcții de clădiri rezidențiale și nerezidențiale. Firma are un singur acționar: Mihaela Preda, care mai deține 50% din Ada-Kris Comarc alături de Laurențiu Preda, potrivit Termene.ro. City Bistro Management a rulat în 2020 afaceri de aproape 46 de milioane de euro și a înregistrat un profit de peste 17 milioane de euro.
În toamna anului trecut, City Bistro Management a câștigat nouă contracte ale societății Amenajare edilitară și salubrizare, companie deținută de Consiliul Local al Sectorului 5, cu o valoare totală de 624.000 de euro, potrivit datelor din SICAP. Contractele prevăd lucrări electrice, de reparare și întreținere a suprafețelor de tartan și alte lucrări de reparații de la mai multe școli din sector.
Potențialul zonei
Zona unde se află terenul fostei fabrici Muntenia are un potențial uriaș de dezvoltare, în special pe segmentul de apartamente. Fiind o zonă în care au existat mai multe fabrici, terenurile acestora au devenit prețioase pentru dezvoltări imobiliare. Chiar în imediata apropiere a terenului spaniolilor, frații Ioan și Viorel Micula au scos la vânzare terenul de peste 12.000 de mp al fostei fabrici Trimond la un preț exorbitant de 1.000 de euro/mp. Alte terenuri din zonă sunt scoase la vânzare cu circa 400 de euro/mp.

Prefabricate Vest, companie deținută de Genesis Development Offices și Liviu Tudor, are din toamna lui 2020 un certificat de urbanism pentru terenul din Spătaru Preda numărul 8, în apropierea mallului Liberty Center. Aici se vor putea construi blocuri cu apartamente înalte de 12 etaje.
Tot planuri pentru locuințe are și SIF Moldova pe terenul din Spătarul Preda numărul 5, pentru care explorează și varianta vânzării. Un alt teren cu potențial de dezvoltare este cel al fostei fabrici de ciocolată Excelent.
Pe terenul fostei fabrici de pile Fapiro a fost construit un magazin Kaufland, un teren deținut de Pepsi România a fost cumpărat și transformat în magazin Lidl, iar terenul fostei fabrici Industria Iutei a fost cumpărat de Dedeman.

———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/terenul-unei-foste-fabrici-din-bucuresti-se-pregateste-pentru-turnuri-cu-noi-apartamente_555725.html