România, printre ţările UE cu cele mai importante creşteri ale lucrărilor de construcţii în luna ianuarie

România, printre ţările UE cu cele mai importante creşteri ale lucrărilor de construcţii în luna ianuarie
Conform acestor date, lucrările de construcţii au crescut cu 3,9% în UE şi în zona euro de la o lună la alta. În rândul statelor membre UE, cele mai importante creşteri au fost înregistrate în Polonia (19%), Germania (10,1%) şi România (8,3%). În cazul României, creşterea din în luna ianuarie vine după o scădere de 0,2% înregistrată în luna decembrie, scrie Agerpres.
În ritm anual, luna ianuarie 2022, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au crescut cu 4,1% în zona euro şi cu 4,8% în Uniunea Europeană. Şi în acest acest caz, România este printre ţările unde lucrările de construcţii au înregistrat o creştere puternică în ritm anual, cu un avans de 13,2%, o creştere mai mare în UE fiind înregistrată doar în Polonia (18,4%).
Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică (INS), în România, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2022, ca serie brută, cu 12,9% faţă de luna ianuarie 2021. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 9,4%.
Pe de altă parte, datele INS relevă că, în ianuarie 2022 comparativ cu decembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 62%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,3%.
———————————————
Conținut preluat din feed-ul autorului. Citește tot articolul aici: https://www.economica.net/romania-printre-tarile-ue-cu-cele-mai-importante-cresteri-ale-lucrarilor-de-constructii-in-luna-ianuarie_570531.html